Tips

Trädgårdstips för en familj med små barn

Om du vill göra en trädgård barnvänlig måste du vara uppmärksam på två saker. Först och främst måste trädgården naturligtvis vara säker och dessutom måste det vara en plats där barn kan och får leka.

Fara
Alla förstår att en barnvänlig trädgård måste vara väl stängd och att en damm inte rekommenderas. Men var också uppmärksam på de växter som växer där eller att du ska plantera nya. Små barn stoppar särskilt allt i munnen. En giftig växt rekommenderas därför absolut inte i trädgården. Rådfråga guider eller internet om det behövs, eftersom vanliga växter också helt enkelt kan vara giftiga. Bargen är ansvarig för många förgiftningar. Vad du också kan ta hänsyn till är färgernas attraktion för barn. Bär är ett exempel på detta. För barn ser de ut som välsmakande godis, vilket tyvärr kan få obehagliga konsekvenser. Avfall från även torkade växtrester kan också vara giftigt. Det är därför lämpligt att hålla de mest giftiga arterna borta från trädgården. Det viktigaste är dock att du alltid håller noga koll på barnen när de är i åldern för att stoppa någonting i munnen.

Var försiktig med Taxus och små barn! Alla delar av växten är giftiga. De röda bären kan vara attraktiva för små barn att stoppa i munnen.
Sol eller skugga?
Vanligtvis erbjuder vi en terrass i solen. Med barn är en lekplats bättre belägen i skuggan. Till exempel är de mindre benägna att förbanda sig när de spelar utomhus. Naturligtvis kan detta enkelt kombineras. Använd till exempel en skuggduk. En stor fördel med denna duk är att du fortfarande kan spela ute i en regndusch. Genom att kombinera olika former av duken är det möjligt att göra en dekorativ helhet. Du kan lämna en skuggduk ute hela sommaren.

En naturlig lekplats, säker i skuggan av en skuggduk.
Lekområden
Ett barn vill bli utmanad och få chansen att absorberas i ett underbart spel. Ge olika spelalternativ. Var också noga med säkerheten. Är allt väl säkrat och finns det inga skarpa hörn eller punkter där de kan skada? Kontrollera detta regelbundet. Placera gummiplattor under lekutrustning eller använd lek sand för detta. Plattorna finns i flera färger, så du kan också lägga till lite dekoration med dem.

Alla kommer inte att ha plats för denna kolossala lekredskap. Men stora som små: utmaning och säkerhet är av största vikt.
Rum
Att helt enkelt kunna leka med bollen eller köra runt med en pedaltraktor är ofta ett plus för barnet. En rymlig terrass eller en fin gräsmatta kommer säkert att uppskattas. Glöm inte en sandlåda, som garanterar timmar av nöje för ungdomarna. Ge leksand så att du inte fastnar med kläder där sandfläckarna inte längre kommer ut. Spela sand kan köpas, till exempel på trädgårdscenter eller järnaffärer. Andra roliga idéer är en horisontell stång eller ett rep eller att klättra i. Känner du inte för att klippa gräset eller fula fläckar i gräsmattan? Då är konstgräs ett praktiskt alternativ.

Du kan leka på den rymliga gräsmattan. Pergolan är också en gunga och plats för hängmattan.
Trampolin
Om du har tillräckligt med plats är en studsmatta en bra idé. Du kan välja mellan olika storlekar, så det finns faktiskt en för varje trädgård. Men det finns också skillnader i former. Den runda studsmattan är den klart mest kända. Men det finns också en rektangulär studsmatta. Denna rektangulära studsmatta kan lättare läggas på sidan, passar i ett hörn av trädgården (och tar därför mindre plats) och barn kan lättare hoppa högre. Den runda studsmattan har naturligtvis också sina fördelar. Valet av storlekar är mycket större och barnen går snabbare tillbaka till den säkra mitten.

Trampoliner är mycket populära bland barn. Gräva i studsmattan för extra säkerhet. Det är också ett vackrare ansikte!
grönsaksträdgård
Om barnen redan är lite äldre är en grönsaksodling också en mycket trevlig idé. Detta kan helt enkelt göras i ett hörn av trädgården, i marken. Men också i speciella behållare, som du till och med kan sätta på benen. Välj en storlek som passar din trädgård och låt barnen odla sina egna jordgubbar … och njut sedan av dem på egen hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *