Trädgård

Den livliga bakgården

Trädgårdsupplevelse är starkast när alla sinnen stimuleras. Försök att göra din trädgård mer än bara visuellt tilltalande! Denna exempel trädgård visar dig hur.

Vatten ger mycket upplevelse i trädgården.
Modern, hipp och ovanlig trädgård
Utgångspunkten för trädgårdsdesignen i denna trädgård: skapa en plats där du kan uppleva växterna optimalt och helt koppla av. Trädgården måste vara modern, hipp och framför allt inte vardaglig. Det var också viktigt att trädgården kan upplevas både från terrassen och från huset.

Vattenelementet vid dammen är ett blickfång i trädgården. Ljudet av fallande vatten stimulerar sinnena.
Ö omgiven av växter
I trädgårdsdesignen har tre öar valts mitt i växtligheten. En ö är en central terrass mitt i trädgården. En ö ligger emot den och består av vatten och en tredje ö är huvudsakligen funktionell och ligger mot huset. Den centrala terrassen kan nås via stegplattor i en bädd av gångbar mossa (Sagina subulata). Dessutom är hela trädgården planterad med färgglada stauder. Slående är Agastache foeniculum (lakritsväxt), Persicarie ‘Firetail’ (knotweed) och Verbena bonariensis (Vervain). Denna kombination blommar nästan hela sommaren och sensommaren.

En terrass som en ö i det gröna.

Alla sinnen
Sitter i denna trädgård en augusti eftermiddag, visar sig trädgården vara ett livligt skådespel av rörelse, ljud, dofter och färger. Fjärilar och humlor flyger fram och tillbaka på de fint doftande lakritsväxterna. Ljudet av det porlande vattnet har en lugnande effekt. Prydnadsgräsen rör sig med vinden och ger ett mjukt prasslande ljud. Trollsländor flyter ovanför vattnet. Mossan känns underbart mjuk på dina bara fötter, som du sedan använder för att sitta i det kalla vattnet …

Lakrits (lila) och knotweed (röd) ger färg i månader och är attraktiva växter för insekter.
Trädgårdsupplevelse
Trädgårdsupplevelsen visar sig vara mycket starkare när alla sinnen får delta. Ställ därför inte dig själv frågan när du utformar din trädgård: “Vad vill jag se?”, Men “Vad vill jag uppleva?”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *